Hanácké tvarohové knedlíčky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks vejce
5 lžic strouhanka
3 lžíce hrubá mouka
500 g měkký tvaroh
podle chuti
cukr
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Tvaroh prolisujeme. Přidáme strouhanku, mouku, vejce, sůl nebo cukr, podle toho, jaké knedlíčky připravujeme. Důkladně promícháme.

  2. Z těsta utvoříme středně velké knedlíčky, vložíme do vařící osolené vody a vaříme na mírném ohni 10 - 12 minut. Uvařené vyndáme děrovanou naběračkou. Hanácké tvarohové knedlíčky necháme odkapat a roztrhneme vidličkou.

  3. Sladké hanácké knedlíčky podáváme se zavařeninou, slané s nakrájenou cibulí osmaženou v rozehřátém sádle. Hanácké tvarohové knedlíčky podáváme teplé.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!