Hamburger s jarním dresinkem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

8 ks bulka na hamburgery
podle chuti
sůl
majonéza
mletý černý pepř
směs
2 ks vejce
2 ks cibule
500 g mleté hovězí maso
500 g mleté vepřové maso
omáčka
1 hrst pažitka
1 kelímek zakysaná smetana
1 svazek jarní cibulka s natí
na ozdobu
1 ks rajče
8 plátků anglická slanina
0 hlávek ledový salát
8 plátků sýr na tousty

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme nadrobno. Hovězí a vepřové mleté maso smícháme dohromady ve velké míse. Pořádně osolíme a opepříme, přidáme nakrájenou cibuli a dva žloutky. Výslednou směs je potřeba pořádně promíchat. Po promíchání necháme směs odpočinout v lednici asi 15 minut.

  2. Mezitím můžeme udělat dresink. Pažitku a jarní cibulku nakrájíme na jemno

  3. a vložíme ji do osolené a opepřené zakysané smetany. Pro případné zjemnění dresinku můžeme použít majonézu.

  4. Z masově směsi uděláme zhruba 2 cm vysoké placičky, které opékáme na rozpáleném grilu asi 5 minut z každé strany. Těsně před doděláním masa dáme na gril opéct bulku a anglickou slaninu. Potom vyndáme opečenou bulku, na její spodní stranu dáme dresink, poté ledový salát, maso, sýr, opečenou slaninu a nakonec plátek rajčete s vrchní stranou bulky.

  5. Hamburgery s jarním dresinkem ihned podáváme k jídlu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!