Halušky v sýrové omáčce recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
1 ks vejce
1 ks cibule
150 g niva
350 g polohrubá mouka
200 ml sladká smetana
200 ml kyselá smetana
200 g mražený sekaný špenát
podle potřeby
olej
sůl
mléko
vegeta
mletý černý pepř
olej nebo máslo

Postup přípravy receptu

  1. Rozmrazený špenát podusíme na oleji, osolíme, opepříme, ochutíme vegetou dáme trochu mléka a promícháme. Špenát povaříme a necháme vychladnout.

  2. Z mouky, vajíček, špenátu a trochy mléka vymícháme polotuhé těsto a do vařící vody děláme malé halušky. Uvařené halušky vyndáme a odložíme na teplé místo.

  3. Na omáčku si nakrájíme cibuli, orestujeme ji na oleji. Přidáme rozetřený česnek, sladkou i kyselou smetanu a nastrouhanou nivu. Dobře promícháme a povaříme. Hotovou sýrovou omáčku opepříme a podle chuti osolíme.

  4. Uvařené halušky přelijeme sýrovou omáčkou a podáváme. Můžeme je posypat kostičkami upražené slaniny. Bez slaniny vhodné i pro vegetariány.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!