Halušky se slaninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce sůl
0 dl ocet
2 kg brambory
0 kg mouka polohrubá
1 lžička pepř
0 kg uzená slanina
1 kg kysané zelí
1 dl oleje nebo sádlo

Postup přípravy receptu

  1. Syrové brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme nebo pomeleme v mlýnku. Pomleté nebo nastrouhané brambory vložíme do mísy, podle potřeby přidáme mouku, aby vzniklo husté těsto. Osolíme a opepříme podle chuti.

  2. Do velkého hrnce dáme vařit vodu. Tu osolíme a přidáme ocet.

  3. Slaninu nakrájíme na droubné kousky a na sádle nebo oleji ji jemně osmahneme. Zelí vaříme v 1 litru vody přibližně hodinu.

  4. Rozmíchané hotové těsto pasírujeme přes haluškové síto do vroucí vody. Halušky pak vaříme, dokud nevyplavou na hladinu. Buď je vybereme nebo je scedíme a propláchneme pod vodou.

  5. Hotové halušky promícháme se slaninou a zelím.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!