Halušky s rybím masem a brynzou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

10 dkg slanina
1 lžička sůl
3 dl mléko
2 ks cibule
15 dkg brynza
1/2 kg hrubá mouka
vařené rybí maso

Postup přípravy receptu

  1. V míse dobře rozmícháme hrubou mouku s mlékem v řidší těsto. Podle potřeby přidáme mouku nebo mléko

  2. Přes cedník na halušky (noky) těsto lžíci propasírujeme do vroucí osolené vody. Promícháme a povaříme asi 10 minut. Vodu slijeme a halušky propláchneme studenou vodou

  3. V kastrolu na másle osmahneme drobně nakrájenou cibuli, přidáme kousky vařeného rybího masa, které jsme zbavili kostí. Vhodné je použít povařené skelety po filetování rybího masa (kapra, pstruha), na kterých zůstává dostatek masa pro další použití. Maso s cibulí promícháme, orestujeme

  4. K rybímu masu a cibuli přidáme uvařené halušky a dobře promícháme, prohřejeme. Před podáváním k haluškám s rybím masem nadrobíme brynzu

  5. Halušky s rybím masem a brynzou servírujeme přelité máslem se smaženou cibulkou a slaninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!