Knedlíčková polévka recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

sůl
1 ks vejce
1 lžíce celer
2 lžíce karotka
1/2 lžičky petržel
40 g rýže
hladká mouka
200 g mleté hovězí maso
petrželová nať
mleté chilli koření
750 ml zeleninový vývar

Postup přípravy receptu

  1. Libové hovězí maso omyjeme a umeleme. Rýži propereme, 2 minuty spaříme ve vroucí vodě a necháme okapat. Petrželku očistíme a jemně usekáme. Mrkev, celer a petržel očistíme a nastrouháme najemno

  2. Maso prohněteme s rýží a částí sekané zelené petrželky, ochutíme chilli kořením a pepřem. Mokrýma rukama tvoříme malé kuličky, které obalíme v hladké mouce

  3. Do zeleninového vývaru přidáme nastrouhanou zeleninu a přivedeme k mírnému varu. Potom postupně vkládáme masové knedlíčky a zvolna vaříme doměkka

  4. Šlehačem z vejce vyšleháme pěnu, kterou postupně zavaříme do polévky. Nakonec vmícháme nasekanou petrželku, ale již nevaříme

  5. Knedlíčkovou polévku s rýží a vejcem podáváme s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!