Halušky s bryndzou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
1 kg brambory
250 g bryndza
220 g jemně mletá celozrnná mouka
podle potřeby
olej
na ozdobu
pažitka
pórek
podle chuti
mořská sůl

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané syrové brambory nastrouháme, osolíme, přidáme rozšlehaná vejce, mouku a důkladně vymícháme v těsto. Na zvlhčeném prkýnku nožem odkrajujeme z těsta nudličky, které ihned vhazujeme do vroucí osolené vody a vaříme asi 6 minut, Poté halušky propláchneme teplou vodou a necháme odkapat.

  2. Takto připravené halušky promícháme s rozdrobenou bryndzou, ozdobíme pórkem jemně podušeným na směsi oleje s vodou a přidáme nasekanou pažitku.

  3. Halušky s bryndzou podáváme na oběd či večeři.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!