Halászlé rybí polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
4-5 ks cibule
2 lžíce sádlo
1 lžička mletý pepř
1-2 lžíce mletá pálivá paprika
2-3 ks paprikový lusk
1-2 kg drobné ryby

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, posypeme paprikou a pepřem, zalijeme vodou a povaříme.

  2. Potom do základu polévky přidáme očištěné a nakrájené paprikové lusky. Když voda vře, vhodíme mírně osolené nakrájené ryby. Používáme malé ryby a různé druhy. Halászlé vaříme doměkka a nakonec dolijeme tolik vody, kolik potřebujeme šťávy.

  3. Halászlé rybí polévku rozdělíme do hlubokých talířů a podáváme horkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!