Dunai halászlé - Rybí gulášová polévka recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

2 dkg sůl
1 kg kapr
3 ks kapie
15 dkg cibule velká
5 dkg paprika bílá
2 kopečky celestýnské nudle

Postup přípravy receptu

  1. Kapra očistíme, hlavu a ocasní ploutev uřízneme, tělo naporcujeme, hrotem nože vydloubneme "hořký zub". Cibuli nakrájíme na drobno a dáme vařit do 3 litrů vody s spolu s kaprem. Až začne vařit vložíme sůl a polovinu papriky s malými třešňovými papričkami. Po půlhodinovém vaření vložíme druhou polovinu paprik a necháme ještě 5 min vařit

  2. Servírování:

  3. Do talíře vložíme jednu-dvě porce kapra a zalijeme vývarem tak, aby část masa vyčnívala z vývaru. Lze doplnit jednou porcí celestýských nudlí. Na porci kapra dáme lžíci zakysané smetany. Přílohu může tvořit bílý chleba (veka).


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!