Dunai halászlé - Rybí gulášová polévka recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 2 dkg sůl 1 kg kapr 3 ks kapie 15 dkg cibule velká 5 dkg paprika bílá 2 kopečky celestýnské nudle
Postup Dunai halászlé - Rybí gulášová polévka
Postup přípravy receptu
-
Kapra očistíme, hlavu a ocasní ploutev uřízneme, tělo naporcujeme, hrotem nože vydloubneme "hořký zub". Cibuli nakrájíme na drobno a dáme vařit do 3 litrů vody s spolu s kaprem. Až začne vařit vložíme sůl a polovinu papriky s malými třešňovými papričkami. Po půlhodinovém vaření vložíme druhou polovinu paprik a necháme ještě 5 min vařit
Servírování:
Do talíře vložíme jednu-dvě porce kapra a zalijeme vývarem tak, aby část masa vyčnívala z vývaru. Lze doplnit jednou porcí celestýských nudlí. Na porci kapra dáme lžíci zakysané smetany. Přílohu může tvořit bílý chleba (veka).