Gulášovka z husích drůbků recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1-2 stroužky česnek 2 ks brambory 1 ks velká cibule 1 lžíce hladká mouka 150 g anglická slanina 1 lžička mletá sladká paprika 1 l drůbeží vývar 1 ks malý rajčatový protlak 400 g vařené husí žaludky a srdíčka podle chuti sůl majoránka kmín mletá pálivá paprika
Postup Gulášovka z husích drůbků recept
Postup přípravy receptu
-
Žaludky a srdíčka nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky.
Slaninu nakrájíme na kostičky, dáme orestovat na pánev a pak přidáme nakrájenou cibuli, kterou necháme zesklovatět. Přidáme husí drůbky, protlak, zaprášíme paprikou, hladkou moukou a orestujeme. Zalijeme drůbežím vývarem, přidáme třený česnek, kmín, nakrájené brambory, špetku pálivé papriky, špetku majoránky a povaříme, až brambory změknou.
Gulášovku z husích drůbků podáváme samotnou nebo s chlebem. Výborně chutná se škvarkovými placičkami.