Gulášovka z husích drůbků recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1-2 stroužky česnek
2 ks brambory
1 ks velká cibule
1 lžíce hladká mouka
150 g anglická slanina
1 lžička mletá sladká paprika
1 l drůbeží vývar
1 ks malý rajčatový protlak
400 g vařené husí žaludky a srdíčka
podle chuti
sůl
majoránka
kmín
mletá pálivá paprika

Postup přípravy receptu

  1. Žaludky a srdíčka nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky.

  2. Slaninu nakrájíme na kostičky, dáme orestovat na pánev a pak přidáme nakrájenou cibuli, kterou necháme zesklovatět. Přidáme husí drůbky, protlak, zaprášíme paprikou, hladkou moukou a orestujeme. Zalijeme drůbežím vývarem, přidáme třený česnek, kmín, nakrájené brambory, špetku pálivé papriky, špetku majoránky a povaříme, až brambory změknou.

  3. Gulášovku z husích drůbků podáváme samotnou nebo s chlebem. Výborně chutná se škvarkovými placičkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!