Gulášová polévka se sójou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 g slanina
2-3 ks brambory
1 lžíce sádlo
1 lžička kečup
1 ks mrkev
1 lžíce hladká mouka
250 g hovězí maso přední
1 lžička mletá sladká paprika
1 ks cibule větší
1 ks sušená rozdrcená feferonka
4 lžíce sójové boby ve slaném nálevu
podle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a jemně nasekáme. Slaninu nakrájíme na nudličky, maso na kostky. Brambory a mrkev očistíme, oloupeme a nakrájíme na kostičky.

  2. Slaninu rozpustíme v pánvi, přidáme cibuli, sádlo a po krátké chvilce maso. Mírně osolíme, podlijeme vlažnou vodou a přivedeme k varu. Po půlhodině přidáme mrkev, brambory, feferonku a vaříme, dokud maso nezměkne. Nakonec vmícháme boby.

  3. Polévku zahustíme moukou rozšlehanou v troše studené vody a za stálého míchání vaříme ještě asi 4 minuty. Dochutíme kečupem a osolíme.

  4. Gulášovou polévku se sójou podáváme jako samostatný pokrm s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!