Guláš z vepřového plecka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžíce sůl 4 ks paprika 1 lžíce majoránka 4 lžíce mouka 1 l voda 1 lžíce libeček 3 ks velká cibule 2 lžíce gulášové koření 3 lžíce mletá sladká paprika 1 lžíce mletý černý pepř 2 ks červená feferonka 1 kg vepřové plecko bez kosti
Postup Guláš z vepřového plecka recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme, nakrájíme najemno a osmahneme dozlatova. Přidáme papriku, gulášové koření a chvilku smažíme. Přidáme maso nakrájené na kostky a vše společně dusíme, dokud maso nepustí štávu. Osolíme, opepříme, přidáme libeček, majoránku a pálivou feferonku podle toho, jak má kdo rád ostré.
Pak přidáme na proužky nakrájenou papriku, podusíme a zalijeme vařící vodou. Guláš dusíme asi 30 minut.
Rozmícháme dobře mouku s vodou a za stálého míchání lijeme do guláše, až se zahustí. Pět minut vaříme, pak na pár minut odstavíme.
Připravený guláš podáváme nejlépe s knedlíkem.