Guláš z vepřového plecka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce sůl
4 ks paprika
1 lžíce majoránka
4 lžíce mouka
1 l voda
1 lžíce libeček
3 ks velká cibule
2 lžíce gulášové koření
3 lžíce mletá sladká paprika
1 lžíce mletý černý pepř
2 ks červená feferonka
1 kg vepřové plecko bez kosti

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme, nakrájíme najemno a osmahneme dozlatova. Přidáme papriku, gulášové koření a chvilku smažíme. Přidáme maso nakrájené na kostky a vše společně dusíme, dokud maso nepustí štávu. Osolíme, opepříme, přidáme libeček, majoránku a pálivou feferonku podle toho, jak má kdo rád ostré.

  2. Pak přidáme na proužky nakrájenou papriku, podusíme a zalijeme vařící vodou. Guláš dusíme asi 30 minut.

  3. Rozmícháme dobře mouku s vodou a za stálého míchání lijeme do guláše, až se zahustí. Pět minut vaříme, pak na pár minut odstavíme.

  4. Připravený guláš podáváme nejlépe s knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!