Sýr kavkazského pastýře recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 ks vejce
4 plátky šunka
1 dl mléko
pórek
200 g eidam
polohrubá mouka
olej na smažení
provensálské koření
sterilovaná kukuřice
sterilovaná řepa
křenová pomazánka

Postup přípravy receptu

  1. Sýr rozkrojíme podélně na poloviny, použijeme sýr vcelku. Na sýr položíme plátky šunky, jsou-li větší, překrojíme je tak, aby nepřesahovaly šířku sýru. Posypeme trochou provensálského koření a přiklopíme druhou polovinou. Ještě před obalováním je překrojíme na poloviny

  2. Nachystáme si těstíčko z mléka, vejce a polohrubé mouky - tu přimícháváme postupně. Množství volíme podle potřeby, do zhoustnutí těstíčka. Můžeme trošku přisolit

  3. Naplněný sýr v těstíčku obalíme a ihned smažíme na rozpáleném oleji

  4. Sýr kavkazského pastýře podáváme se sterilovanou zeleninou. Můžeme použít kukuřičky a červenou řepu. Jako přílohu volíme smažené hranolky a pro ještě lepší chuťový zážitek doplníme o křenovou omáčku, která dodá pokrmu na pikantnosti. Nakonec dozdobíme na kolečka nakrájeným pórkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!