Guláš pro vévodu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 g slanina
1 lžička sůl
0.5 l vývar
200 g máslo
200 g cibule
1 špetka tymián
3 ks bobkový list
0.3 l bílé víno
2 dl kysaná smetana
500 g hovězí maso
5 kuliček celý černý pepř
3 kuličky celé nové koření

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli očistíme a nasekáme najemno. Slaninu a maso nakrájíme na kostky, slaninu na drobnější kostky.

  2. Cibuli osmahneme na slanině. Přidáme hovězí maso, osmahneme a zalijeme vývarem. Přidáme bobkový list, tymián, nové koření, pepř a sůl. Vše společně dusíme. Před dodušením přidáme bílé víno a kysanou smetanu. Guláš pro vévodu ještě chvíli podusíme. Nakonec guláš zjemníme máslem.

  3. Guláš pro vévodu podáváme s čerstvým pečivem nebo knedlíky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!