Guláš po mexicku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 palička česnek
1 lžíce olej
1 ks chilli paprička
3 lžíce hladká mouka
1 ks červená paprika
1 ks zelená paprika
1 svazek jarní cibulka
5 lžic ostrý kečup
500 g krkovička
marináda
1 lžíce olej
1 lžíce sůl
1 lžička grilovací koření
1 lžička mletá paprika
1 lžička mexické koření
podle chuti
sůl
mexické koření
podle potřeby
vývar (z kostky)

Postup přípravy receptu

  1. Krkovičku nakrájíme na kostky, dáme do misky a přidáme koření, sůl i olej. Maso promícháme a necháme v chladu dvě hodiny rozležet.

  2. Cibulku oloupeme, nakrájíme nadrobno a orestujeme na oleji. Přidáme maso a osmahneme ho. Poté podlijeme vývarem a dusíme doměkka.

  3. Papriku i chilli papričku nakrájíme na nudličky a přidáme k masu. Ještě 10 minut dusíme.

  4. Poté základ zaprášíme moukou, přidáme kečup a zalijeme vývarem podle potřeby. Necháme mouku nejméně 10 minut provařit. Ke konci přidáme na plátky nakrájený česnek a podle chuti přisolíme nebo přidáme mexické koření.

  5. Guláš po mexicku podáváme s knedlíky nebo těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!