Grilovaný mečoun s bylinkovým máslem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks feferonka
0.5 ks limetka
4 porce mečoun
3 svazky jarní cibulka
100 g bylinkové máslo
podle chuti
sůl
podle potřeby
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Rybu omyjeme, kůru z limetky nastrouháme a šťávu z limetky vymačkáme. Smícháme s olejem, přidáme nasekanou feferonku. Takto připravenou marinádou rybu pokapeme a necháme půl hodiny odležet.

  2. Mezitím si rozehřejeme gril. Cibulky očistíme, zelenou část nakrájíme na kolečka a odložíme na pozdější dozdobení.

  3. Porce mečouna a cibulky grilujeme asi 6 minut z každé strany, přitom je potíráme bylinkovým máslem a osolíme.

  4. Grilovaného mečouna na talíři obložíme zbylým máslem a posypeme cibulovou natí. Ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!