Dušený hrášek s paprikou na cibuli recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
2 špetky majoránka
kmín
2 lžíce francouzská hořčice
1 lžička libeček
olivový olej
1 ks velká cibule
mletý pepř
4 ks sterilované okurky
1/2 balíčku mražený hrášek
voda na podlití
6 ks bílá paprika

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si veškerou zeleninu, kterou důkladně očistíme, omyjeme, podle potřeby oloupeme a nakrájíme. Cibuli na kostičky, bílou papriku na jemné nudličky, sterilované okurky na půlkolečka. Hrášek použijeme mražený, ale může být i čerstvě vyloupaný

  2. V hluboké pánvi nebo kastrolku rozehřejeme olivový olej a cibuli orestujeme. Přidáme papriku, hrášek a znovu orestujeme. Směs osolíme, opepříme a okmínujeme. Podlijeme vodou a podusíme asi 10 minut. Pak přidáme majoránku, hořčici, libeček a sterilované okurky. Dobře promícháme a ještě krátce podusíme, až je zelenina měkká

  3. Poté dušený hrášek s paprikou na cibuli rozdělíme do hlubokých misek a podáváme jako hlavní chod. Kdo chce, může přikusovat pečivo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!