Grilovaný kebab ze svíčkové recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks cuketa
16 ks žampiony
1 ks žlutá paprika
0 kg hovězí svíčková
1 ks červená cibule
4 šálky cherry rajčata
pesto
chilli paprička
olivový olej
citronová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí svíčkovou nakrájíme na 2,5 cm kostky. Malou cuketu nakrájíme na kolečka 2,5 cm. Červenou cibuli nakrájíme nadrobno. Velkou žlutou papriku nakrájíme na malé kousky. Hlavičky žampionů očistíme.

  2. Asi 10 minut předehříváme gril na vysokou teplotu a pak ji snížíme na střední teplotu vhodnou ke grilování. Ke svíčkové přidáme chilli rajčata, cuketu, cibuli, žampiony a papriku, rozdělíme na 8 kusů a jednotlivé části napícháme na špejle.

  3. Na pesto smícháme olivový olej, citronovou šťávu a vločky z chilli papriček. Polovinu pesta vetřeme do masa asi 15 minut před grilováním.

  4. Kebab vložíme na promazaný grilovací rošt a pečeme po dobu 5 minut z každé strany, nebo dokud není maso měkké. Dbáme, aby zelenina příliš neztmavla a zůstala svěží. Zbývající pesto nanášíme na grilované kousky.

  5. Grilovaný kebab ze svíčkové podáváme jako chutnou pochoutku k různým příležitostem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!