Grilovaný hermelín se slaninou a cibulí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

8 plátků slanina
1 ks cibule
1 ks hermelín
1 lžíce koření na grilovaný hermelín
podle potřeby
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Postup přípravy je pro jeden hermelín. Je potřeba si to upravit podle množství hermelínů. Hermelín vybalíme z krabičky a obalu, ten nevyhazujeme, budeme ho používat dál.

  2. V misce rozmícháme olivový olej s kořením. Na stříbrný obal z hermelínu položíme dva plátky slaniny podélně a dva plátky do kříže, na slaninu dáme 2 slabší kolečka středně velké cibule. Na cibuli dáme hermelín obalený v oleji s kořením. Na hermelín dáme opět kolečko cibule. Přečnívající slaninou překryjeme hermelín. Pro zpevnění obtočíme plátek nebo 2 slaniny dokola hermelínu a vršek s cibulí překryjeme ještě dvěma plátky slaniny.

  3. Bokem si nachystáme dostatečné množství alobalu, do kterého hermelín zabalíme jako bonbon. Hermelín se slaninou grilujeme na rozehřátém grilu.

  4. Grilovaný hermelín se slaninou a cibulí podáváme s pečivem, nebo s pečenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!