Grilovaný hermelín se slaninou a cibulí recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 8 plátků slanina 1 ks cibule 1 ks hermelín 1 lžíce koření na grilovaný hermelín podle potřeby olivový olej
Postup Grilovaný hermelín se slaninou a cibulí recept
Postup přípravy receptu
-
Postup přípravy je pro jeden hermelín. Je potřeba si to upravit podle množství hermelínů. Hermelín vybalíme z krabičky a obalu, ten nevyhazujeme, budeme ho používat dál.
V misce rozmícháme olivový olej s kořením. Na stříbrný obal z hermelínu položíme dva plátky slaniny podélně a dva plátky do kříže, na slaninu dáme 2 slabší kolečka středně velké cibule. Na cibuli dáme hermelín obalený v oleji s kořením. Na hermelín dáme opět kolečko cibule. Přečnívající slaninou překryjeme hermelín. Pro zpevnění obtočíme plátek nebo 2 slaniny dokola hermelínu a vršek s cibulí překryjeme ještě dvěma plátky slaniny.
Bokem si nachystáme dostatečné množství alobalu, do kterého hermelín zabalíme jako bonbon. Hermelín se slaninou grilujeme na rozehřátém grilu.
Grilovaný hermelín se slaninou a cibulí podáváme s pečivem, nebo s pečenými brambory.