Grilovaný hermelín a kuřecí maso recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

podle potřeby
0 l olej
8 lžic med
10 ks hermelín
1 kg kuřecí prsa
500 g kuřecí křídla
500 g kuřecí stehýnka
podle chuti
koření

Postup přípravy receptu

  1. Postup je naprosto jednoduchý. Důležité je mít dostatek plastových

  2. uzavíratelných misek.

  3. Hermelín

  4. Do mísy nalijeme asi 1 dl oleje, 4 polévkové lžíce medu a všechno koření, co nám přijde pod ruku. Kromě česneku. Koření je možno použít doopravdy jakékoliv, papriku, grilovací, kari, sůl, pepř, prostě podle chuti.

  5. Smícháme celou směs v misce tak, aby byla polotekutá, ale ne tuhá. Celé hermelíny (nejlépe se mi osvědčil Sedlčanský, je menší) vložíme do marinády a pořádně promícháme. Hermelín marinujeme alespoň dva dny. Hermelín pečeme v alobalu, před zabalením ho důkladně vymácháme v marinádě. Hermelín grilujeme pouze asi 5 minut z každé strany.

  6. Kuřecí křidýlka a stehýnka

  7. Podle počtu osob nebo podle hladu. Připravíme si marinádu s vodou. Do většího hrnce vložíme prolisovaný česnek, grilovací koření a sůl. Promícháme s vodou - podle množství masa, musí být celé ponořené. Vložíme stehýnka a křidýlka a necháme asi hodinu odležet. Můžeme hned grilovat. Při grilování kuřecí křidýlka a stehýnka často otáčíme a potíráme marinádou.

  8. Kuřecí steaky

  9. Kuřecí prsní steaky očistíme a lehce rozklepneme prsty. Nachystáme si do misek olej a podle chuti přisypeme koření. Opět je to na chuti, ale koření dáváme raději více. Vkládáme steaky a důkladně promícháme. Marinujeme v lednici v uzavřených miskách minimálně 2 dny.

  10. Všechny recepty jsou odzkoušené na grilovačkách a jedlíci mi vždy pomalu trhají ruce jak jim chutná.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!