Conchiglie se slávkami recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 6 stroužků česnek sůl 0,5 hrnků máslo 5 lžic petrželka 2 ks cibule 1,25 kg slávky pepř 1 lžíce olivový olej 300 ml smetana ke šlehání 225 ml suché bílé víno 400 g těstoviny conchiglie křupavé bílé pečivo
Postup Conchiglie se slávkami
Postup přípravy receptu
-
Slávky pečlivé vydrhneme pod studenou tekoucí vodou a zbavíme byssových vláken. Ty, které nejsou zcela uzavřené, odstraníme. Slávky dáme s polovinou cibule do hrnce, podlijeme vínem, přikryjeme pokličkou a zahříváme na středním ohni. Hrncem občas potřeseme. Většina slávek se po několika málo minutách otevře
Hrnec odstavíme, tekutinu slijeme a odložíme k dalšímu použití. Slávky, které se neotevřely, nepoužijeme
Zbývající cibuli opékáme v rendlíku na másle 2-3 minuty, potom vmícháme česnek a ještě minutu zahříváme. Postupně vmícháme odloženou tekutinu ze slávek, petrželku a smetanu. Osolíme a opepříme a ještě chvilku mírně povaříme
V osolené vodě s 1 lžící oleje uvaříme conchiglie (rýhované mušle) tak, aby byly měkké, zároveň však ještě pevné, scedíme je, vrátíme do hrnce a udržujeme teplé
Několik slávek odložíme na ozdobu i s lasturami, ostatní vyloupeme. Vyloupané slávky vmícháme do smetanové omáčky a krátce prohřejeme. Těstoviny upravíme na talíře, přelijeme omáčkou se stávkami a promícháme. Ozdobíme nevyloupanými slávkami a podáváme s teplým křupavým bílým pečivem
Zdroj: Špalíček receptů Těstoviny