Conchiglie se slávkami recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

6 stroužků česnek
sůl
0,5 hrnků máslo
5 lžic petrželka
2 ks cibule
1,25 kg slávky
pepř
1 lžíce olivový olej
300 ml smetana ke šlehání
225 ml suché bílé víno
400 g těstoviny conchiglie
křupavé bílé pečivo

Postup přípravy receptu

  1. Slávky pečlivé vydrhneme pod studenou tekoucí vodou a zbavíme byssových vláken. Ty, které nejsou zcela uzavřené, odstraníme. Slávky dáme s polovinou cibule do hrnce, podlijeme vínem, přikryjeme pokličkou a zahříváme na středním ohni. Hrncem občas potřeseme. Většina slávek se po několika málo minutách otevře

  2. Hrnec odstavíme, tekutinu slijeme a odložíme k dalšímu použití. Slávky, které se neotevřely, nepoužijeme

  3. Zbývající cibuli opékáme v rendlíku na másle 2-3 minuty, potom vmícháme česnek a ještě minutu zahříváme. Postupně vmícháme odloženou tekutinu ze slávek, petrželku a smetanu. Osolíme a opepříme a ještě chvilku mírně povaříme

  4. V osolené vodě s 1 lžící oleje uvaříme conchiglie (rýhované mušle) tak, aby byly měkké, zároveň však ještě pevné, scedíme je, vrátíme do hrnce a udržujeme teplé

  5. Několik slávek odložíme na ozdobu i s lasturami, ostatní vyloupeme. Vyloupané slávky vmícháme do smetanové omáčky a krátce prohřejeme. Těstoviny upravíme na talíře, přelijeme omáčkou se stávkami a promícháme. Ozdobíme nevyloupanými slávkami a podáváme s teplým křupavým bílým pečivem

  6. Zdroj: Špalíček receptů Těstoviny


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!