Grilované kuřecí prso s pestem, bulgurem a sýrem feta recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks brambory
1 ks cuketa
1 ks mrkev
0 šálků pesto
2 šálky sušené rajče
110 g kuřecí prso
0 šálků bulgur
1 ks klas kukuřice
50 g sýr feta se sníženým obsahem tuku
podle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 175 °C. Větší sladkou bramboru oloupeme a nakrájíme na kostky. Vložíme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme asi 20 minut, až jsou brambory měkké.

  2. Bulgur uvaříme podle pokynů na obalu, pak jej scedíme a necháme vychladnout.

  3. Mezitím vložíme kuřecí prso do vyhřáté pánve postříkané olejovým sprejem. Pečeme na každé straně dozlatova. Pak maso přendáme na pekáč a ještě pečeme 10 - 12 minut, dokud maso nezměkne. Nejlépe na funkci gril.

  4. Kukuřici (celý klas) povaříme ve vodě asi 5 minut, až je měkká. Odložíme stranou a necháme vychladnout.

  5. Středně velkou mrkev oškrábeme a společně s očištěnou malou cuketou nakrájíme na dlouhé tenké proužky.

  6. Uvařený vychladlý bulgur smícháme s pestem a přemístíme na dva talíře. Nahoru položíme nakrájenou mrkev a cuketu. Vyjmeme zrna z kukuřice, hrubě nasekaná sušená rajčata a směs vložíme na bulgur. Nezapomeneme přidat i pečené brambory a nahoru položíme kuřecí prsa a ozdobíme rozmačkaným sýrem feta. Vše podle chuti během přípravy receptu osolíme.

  7. Grilované kuřecí prso s pestem, bulgurem a sýrem feta podáváme jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!