Grilovaná vepřová žebírka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
sůl
2 ks cibule
2 ks badyán
1-2 lžíce vinný ocet
200 ml vinný ocet
2 lžíce tabasco
4 lžíce hnědý cukr
150 ml pomerančová šťáva
1 lžička mletá sladká paprika
1 lžička mletý černý pepř
2 kg vepřové žebro
400 g rajčatové pyré
podle chuti
kurkuma
chilli koření
drcený kmín
mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

  1. Žebírka omyjeme, případně naporcujeme, osušíme a dáme vařit do vody s octem (1 - 2 lžíce), badyánem a kořenící směsí. Vaříme je téměř doměkka.

  2. Cibuli a česnek oloupeme a jemně nasekáme. Na pánvi rozpálíme olej a cibuli s česnekem necháme zesklovatět. Přidáme rajčatové pyré, cukr, vinný ocet, papriku, pomerančovou šťávu, tabasco a podle chuti pepř a sůl. Všechny suroviny několik minut společně vaříme. Hotovou omáčku necháme vychladit a pak ji rozmixujeme.

  3. Předvařená žebírka necháme trochu vychladnout. Naložíme je do omáčky a minimálně hodinu je necháme marinovat.

  4. Naložená žebírka grilujeme a podáváme s lehkým zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!