Grilovaná treska recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 kg filé z mořské tresky
marináda
0.5 lžičky sůl
1 kelímek bílý jogurt
1 lžička drcený kmín
2 lžičky mletá sladká paprika
0.5 lžičky mletý černý pepř
0.5 lžičky drcený hřebíček

Postup přípravy receptu

  1. Porce filé z tresky omyjeme a osušíme papírovou utěrkou.

  2. Připravíme si marinádu, do které budeme rybu nakládat. Do misky dáme bílý jogurt, koření a důkladně promícháme. Jednotlivé porce tresky potřeme marinádou a vložíme do plastové mísy. Naloženou rybu necháme zhruba 1/2 hodiny odležet v lednici.

  3. Poté připravené filé narovnáme do pekáče a grilujeme doměkka. Porce během pečení jednou otočíme.

  4. Grilovanou tresku podáváme se zeleninovou oblohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!