Grilovaná polenta po česku recept

Apetit Recepty předkrmy

Suroviny na recept

8 stroužků česnek
olej
sůl
1700 ml vývar
rajče
150 g niva
čerstvá bazalka
mletý černý pepř
250 g instantní kukuřičná kaše

Postup přípravy receptu

  1. Česnek oloupeme a prolisujeme. Sýr nastrouháme nahrubo. Rajčata omyjeme a nakrájíme na plátky

  2. Instantní kukuřičnou mouku vsypeme do vroucího silného vývaru a připravíme podle návodu kaši. Do horké kaše ke konci vaření vmícháme česnek, osolíme a opepříme

  3. Teplou polentu nalijeme do olejem vymazané formy a necháme několik hodin ztuhnout. Potom ji z formy vyklopíme a nakrájíme na čtverce

  4. Na plech vyložený pečícím papírem klademe čtverce ztuhlé polenty, které sypeme strouhaným sýrem niva, poklademe plátkem rajčete a lístkem čerstvé bazalky

  5. Plech vložíme na několik minut pod rozpálený gril, jakmile se sýr roztaví a rajčata změknou, je pokrm připraven k podávání

  6. Obměna: Do horké polenty můžeme též vmíchat jemně nakrájenou šunku nebo slaninu

  7. Grilovanou polentu můžeme podávat jako teplý předkrm, ale i samostatně k večeři.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!