Grilovaná kuřecí křidélka s chipotle omáčkou a jogurtovým dipem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

46 ks kuřecí křidélka
podle chuti
sůl
marináda
máslo
5 hrnků červený vinný ocet
3 lžíce rostlinný olej
2 lžíce mleté chilli
3 lžíce dijónská hořčice
čestvě mletý černý pepř
2-3 lžíce chipotle paprička
omáčka
3 lžíce jarní cibulka
1 balíček řapíkatý celer
2 lžíce červená cibule
500 ml bílý řecký jogurt
čestvě mletý černý pepř
0 hrnků strouhaný modrý sýr

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme jogurtový dip z modrého sýra. Smícháme řecký jogurt, modrý sýr (niva), jemně posekanou červenou cibuli a jarní cibulku nakrájenou na plátky. Dochutíme solí a pepřem. Necháme stát alespoň 30 minut, ale nebránil bych se přípravě den předem.

  2. Dále rozpálíme gril nebo troubu. Křidýlka potřeme rostlinným olejem a ochutíme solí a čerstvě mletým pepřem. Na grilu nebo v troubě opékáme dozlata.

  3. Poté si připravíme chipotle omáčku. Ve středně velké míse smícháme vinný ocet, dijonskou hořčici, chipotle, med, olej a dochutíme solí a pepřem. Pozor, s chilli opatrně, dále buďte opatrní s octem - méně je někdy více.

  4. Ve velké pánvi rozpustíme máslo a přidáme směs pálivé omáčky chipotle a přivedeme k varu. V mícháme mleté chilli a osolíme podle chuti. Přidáme křidélka a 2 - 3 minuty vaříme. Já jsem vařil, dokud omáčka nezhoustla. Křidélka jsou v ní pak hezky obalená.

  5. Grilovaná kuřecí křidélka s pálivou chipotle omáčkou a jogurtovým dipem z modrého sýra servírujeme s řapíkatým celerem, kterým si nabíráme jogurtový dip.

  6. Recept jsem našel na americké obdobě toho serveru a přeložil si ho. Je to opravdová lahůdka a můžu ho vřele doporučit. Jen to chce ještě balení ubrousků. Jalapeňo lze použít i čerstvou nebo zavařenou s trochou uzené papriky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!