Grilovaná jarní mrkvička s petrželí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce med
2 lžíce olivový olej
2 špetky himalájská sůl
2 svazky jarní mrkvička s natí
1 svazek jarní petržel

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev a petržel důkladně očistíme kartáčkem, odstřihneme nať na 2 cm a vložíme do pekáčku. Mrkvičku s petrželkou celou potřeme olejem, bude stačit jen trošku oleje, ale je třeba pomazat důkladně, aby celý povrch byl natřený.

  2. Mrkev s petrželí osolíme a dáme péct do trouby na 180 °C. Během pečení jednou otočíme a po 30 minutách pečení zeleninu potřeme medem. Necháme ještě 10 minut péct na funkci gril, zelenina nám krásně zezlátne.

  3. Grilovaná jarní mrkvička s petrželí výborně chutná jako příloha i hlavní chod. Hodí se k jehněčímu, drůbeži i rybám. Vegetariánům stačí přidat bramborovou kaši, bulgur, kuskus apod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!