Grenadýr z brambor recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2-3 lžíce olej
2 ks cibule
500 g těstoviny
podle chuti
sůl
1 kg brambory
1 hrst mletá sladká paprika
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce. Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na plátky asi 5 mm silné. Samostatně si uvaříme těstoviny, nejlépe vrtulky. Cibule oloupeme a nasekáme na jemno.

  2. V pánvi rozehřejeme olej, vsypeme cibuli a restujeme ji dozlatova. Pak ji zaprášíme sladkou paprikou, krátce osmahneme a odstavíme.

  3. Brambory smícháme s těstovinami a cibulí. Podle chuti grenadýr osolíme, opepříme a máme hotovo.

  4. Grenadýr z brambor podáváme samostatně se zeleninovým salátem nebo jako přílohu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy