Grenadýr recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 lžíce máslo
3 ks brambory
1 ks cibule
2 hrnečky těstoviny
2 lžičky mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Uvaříme je klasickým způsobem v osolené vodě

  2. V druhém hrnci uvaříme ve vroucí osolené vodě těstoviny. Uvařené těstoviny a brambory scedíme

  3. Cibuli očistíme a nasekáme najemno. V hrnci rozehřejeme máslo, vsypeme cibuli a osmažíme ji dozlatova. Pak ji zaprášíme sladkou paprikou, stáhneme oheň, aby paprika nezhořkla, promícháme a ihned vsypeme těstoviny a brambory. Vše jen smícháme necháme na plotně, ať se brambory a těstoviny prohřejí

  4. Hotový grenadýr ihned podáváme. Grenadýr můžeme jednoduše obměnit. Stačí přidat prolisovaný česnek nebo s cibulkou osmahnout uzeninu, uzené nebo obyčejné maso.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy