Gnocchi se zeleninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
40 dkg brokolice
10 dkg parmazán
mletý pepř
200 ml smetana ke šlehání
20 dkg růžičková kapusta
80 dkg gnocchi
podle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Bramborové noky uvaříme v osolené vodě a scedíme, necháme okapat.

  2. Brokolici rozebereme na menší růžičky, kapustičky očistíme. Každou zeleninu povaříme zvlášť v osolené vodě (asi 8 minut), pak scedíme a necháme okapat. Česnek jemně nasekáme. Smetanu promícháme s 2/3 nastrouhaného parmazánu.

  3. Uvařené gnocchi nasypeme do pekáčku, přidáme zeleninu, česnek, osolíme, opepříme, přelijeme smetanou s parmazánem a promíchneme. Nahoru nasypeme zbylý sýr.

  4. Gnocchi se zeleninou zapékáme v předehřáté troubě při 180 °C asi 15 minut.

  5. Hotové gnocchi se zeleninou podáváme jako lehký hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!