Gnocchi s uzeným a špenátem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks středně velká cibule
1 kelímek sladké smetany
česnek prolisovaný
1 balíček listový špenát
150 g vařené uzené maso
1 balíček italské gnochi
podle chuti
sůl a pepř
drcený kmín
podle potřeby
vývar (z kostky)

Postup přípravy receptu

  1. Gnocchi uvaříme podle návodu, v osolené vodě. Jakmile nočky vyplavou, scedíme je, vyklopíme do misky a lehce promastíme olejem nebo máslem, aby se neslepily.

  2. Na vyšší pánvičce orestujeme na másle najemno posekanou cibuli, přihodíme nadrobno nakrájené špenátové listy nebo rozmrazený špenát (listy), osolíme, okmínujeme, lehce opepříme, přidáme česnek. Nasypeme najemno nakrájené povařené uzené maso. Krátce vše orestujeme. Podlejeme cca 1 dcl vývaru z uzeného masa, přikryjeme a necháme chvíli dusit. Jakmile se vývar vydusí, zalejeme sladkou smetanou, provaříme a případně opět dochutíme solí, pepřem a česnekem.

  3. Na závěr vsypeme do hustší směsi uvařené gnocchi, promícháme a necháme chvíli prohřát a spojit chutě. Gnocchi s uzeným a špenátem servírujeme posypané osmaženou křupavou cibulkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!