Gnocchi s rukolou a parmskou šunkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
20 lístků rukola
250 g cherry rajčata
200 g parmská šunka
500 g gnocchi
podle chuti
česnek
grilovací koření
pizza koření
podle potřeby
parmazán
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Gnocchi si uvaříme podle návodu na obalu. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Parmskou šunku nakrájíme na nudličky. Česnek oloupeme a prolisujeme. Cherry rajčata nakrájíme na kousky, rukolu opláchneme a natrháme.

  2. Parmazán nastrouháme na jemném struhadle.

  3. Mezitím si na pánvi rozehřejeme trochu olivového oleje, na kterém osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a na nudličky nakrájenou parmskou šunku. Parmskou šunku lze nahradit podle obsahu ledničky. Někdy používám i šunku klasickou, také jsem už dělala tento pokrm i ze salámů, ale parmská je parmská. Nakonec přidáme podle chuti prolisovaný česnek.

  4. Uvařené gnocchi necháme okapat, přidáme na pánev k cibuli a šunce a promícháme. Okořeníme grilovacím, pizza nebo jiným oblíbeným kořením a pár minut takto gnocchi opékáme.

  5. Hotové gnocchi přisypeme do mísy s natrhanou rukolou a nakrájenými rajčaty, promícháme a na talíři posypeme nastrouhaným parmazánem.

  6. Gnochi s rukolou a parmskou šunkou podáváme jako lehký hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!