Gazpacho recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
1 ks cibule
1 kg rajče
80 g veka
125 ml olivový olej
podle chuti
20 ml vinný ocet
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme najemno. Rajčata rozpůlíme a zbavíme semen. Střídku veky rozdrobíme a smícháme se zeleninou, solí a octem.

  2. Připravenou zeleninovou směs vložíme do mixéru a rozmixujeme na hladkou kaši. Postupně do ní vmixujeme olivový olej.

  3. Polévku v mixéru dochutíme solí, pepřem, případně octem.

  4. Pokud je gazpacho příliš husté, zředíme jej vodou. Polévku řádně vychladíme.

  5. Hotové gazpacho podáváme v polévkovém talíři s vložkou - okurka, paprika, osmažená veka.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!