Frankfurtská hovězí pečeně recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
100 g slanina
2 stroužky česnek
2 lžíce olej
sůl
2 ks cibule
500 g hovězí zadní
1 l hovězí vývar
1-2 ks debrecínský párek
podle potřeby
hladká mouka
Postup Frankfurtská hovězí pečeně recept
Postup přípravy receptu
-
Z masa podle potřeby odstraníme tuk a blánu. Omyjeme jej a důkladně osušíme. Dáváme ale pozor, abychom maso nepotrhali. Cibule a česnek oloupeme a nasekáme najemno. Slaninu nakrájíme na kostičky.
Připravené maso prošpikujeme kousky párku. Maso osolíme, okořeníme paprikou, potřeme česnekem, zaprášíme moukou, lehce upěchujeme a necháme uležet.
Rozpálíme si pekáč nebo do trouby vhodný hrnec s poklicí. Dáme na něj olej, přidáme kostičky slaniny a necháme ji rozškvařit. Přidáme cibuli a zpěníme ji. Na tomto základu pak maso zprudka a ze všech stran orestujeme.
Pekáč stáhneme z ohně, maso zalijeme horkým vývarem nebo vodou a zakryté maso pečeme doměkka. Během pečení maso podléváme a obracíme. Upečené maso vyjmeme a na porcujeme. Šťávu ochutíme solí a paprikou, případně zahustíme moučným máslem.
Porce frankfurtské hovězí pečeně servírujeme se vhodnou přílohou - brambory, rýže, knedlíky - a přeléváme omáčkou.