Francouzské cukrovinky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
20 dkg cukr
3 ks vejce
18 kg hladká mouka
na ozdobu
1 ks pomeranč
1 ks citron
1 balíček čokoláda na vaření
podle potřeby
mandle

Postup přípravy receptu

  1. Vejce a cukr dáme do misky a třeme. Poté přidáme mouku, kterou jemně vmícháme.

  2. Spařené a oloupané mandle nakrájíme na nudličky.

  3. Citron a pomeranč důkladně umyjeme, můžeme i odrhnout kartáčkem a na struhadle jemně nastrouháme kůru.

  4. Na pomazaný plech máslem klademe malou lžičkou hromádky z těsta. Hromádky posypeme nasekanými mandlemi, pomerančovou a citronovou kůrou.

  5. Upečeme na 170 °C dozlatova.

  6. Hned zatepla vyjmeme placičky z plechu. Po vychladnutí je na spodní straně potřeme čokoládovou polevou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!