Francouzské chlebíčky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

6 lžic ocet
20 dkg majonéza
9 lžic voda
3 lžíce želatina
3 ks sterilované okurky
3 ks vejce natvrdo
40 dkg šunkový salám
0 lžiček mletá pálivá paprika
1 ks chlebíčková veka

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve namočíme želatinu do octa s vodou. Veku zabalíme do papíru a po celé délce ji převážeme motouzem. Pak odřízneme okraje a opatrně ji celou vydlabeme.

  2. Salám, okurky a vejce nakrájíme asi na 1cm velké kostičky. Želatinu rozehřejeme ve vodní lázni. V kastrolku ve vodní lázni zahřejeme majonézu asi na 40 °C, vmícháme horkou želatinu, papriku, salám, okurky a vejce. Znovu nahřejeme tak, aby směs zůstala tekutá.

  3. Na jeden konec veky navlékneme mikrotenový sáček a veku postavíme. Naplníme ji připravenou směsí a necháme asi 2 hodiny ve stejné poloze. Potom navlékneme ještě jeden sáček na druhý konec veky a uložíme ji v chladničce. Veku vložíme do lednice a necháme celých 12 hodinu tuhnout.

  4. Z veky ukrojíme potřebný počet chlebíčků a uložíme ji zpět do lednice. Francouzské chlebíčky ještě podle fantazie ozdobíme a můžeme podávat. V ledničce vydrží takto připravená veka několik dnů.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!