Francouzské brambory se šunkovým salámem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 lžíce olej
sůl
4 ks vejce
1 kg brambory
1 ks cibule
500 g šunkový salám
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Brambory omyjeme a ve slupce je uvaříme doměkka. Uvařené brambory necháme vychladnout a oloupeme je. Nakrájíme je na kolečka. Šunkový salám nakrájíme na kostky a na oleji ho osmahneme. Cibuli očistíme a nakrájíme na kolečka.

  2. Vymastíme si pekáč. Dno pokryjeme kolečky brambor. Osolíme je, opepříme, dáme salám a cibuli. Vrstvy střídáme do vyčerpání surovin. Francouzské brambory se šunkovým salámem vložíme do předehřáté trouby na půl hodiny. Pak pekáč s brambory vyjmeme, nalijeme na ně rozšlehaná vejce a vše ještě asi 15 minut zapékáme.

  3. Francouzské brambory se šunkovým salámem podáváme s okurkami nebo jinou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!