Labutě z odpalovaného těsta recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 4 ks vejce 250 g máslo 110 g máslo 1 ks žloutek 375 ml mléko 1 balíček vanilkový cukr 1 balíček vanilkový cukr 200 g hrubá mouka 3 lžíce čokoládová poleva 3 lžíce vaječný koňak
Postup Labutě z odpalovaného těsta
Postup přípravy receptu
-
Do kastrolu dáme mléko, máslo, vanilkový cukr a dáme vařit. Když se směs začne vařit, vmícháme mouku a při mírné teplotě mícháme, dokud v hrnci nevznikne těsto, které se nelepí na stěny
Těsto necháme vychladnout. Po vychladnutí vmícháme do těsta vejce. Můžeme použít elektrický šlehač, ale pouze na nejnižší stupeň otáček
Těsto stříkáme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Ozdobnou hubičkou tvoříme srdíčka na těla labutí a esíčka na krky. Pečeme při teplotě 200 °C po dobu asi 20 až 25 minut. Pozor, během pečení se nesmí otevírat trouba! Těsto by se zničilo
Mezitím si připravíme krém tak, že koňak, vanilkový cukr a žloutek mícháme tak dlouho, dokud se cukr zcela nerozpustí. Potom přidáme máslo a vyšleháme do lehkého krému
Upečená srdíčka rozkrojíme a naplníme krémem. Pomocí krému připevníme i krky, jejichž vršky jsme lehce namočili do rozpuštěné čokoládové polevy
Zvrchu labutě ještě dozdobíme krémem a můžeme podávat. Je však lepší je na chvíli dát ještě do lednice.