Flíčky zapečené s masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

- - sůl
100 ml vývar
- - máslo
2 ks cibule
- - kmín
100 g smetana kysaná
- - pepř mletý
- - paprika mletá
150 g maso vepřové mleté
150 g játra vepřová
150 g jazyk vepřový
350 g těstovinové fleky

Postup přípravy receptu

  1. Jazyk nadrobno nasekáme, játra odblaníme a nakrájíme na hranolky, opepříme, opaprikujeme, okmínujeme. Cibuli zesklovatíme na másle, přidáme játra a opečeme ze všech stran. Vyjmeme na prkénko a najemno nasekáme. Na další pánvi osmažíme druhou cibuli, přidáme mleté maso, ochutíme, propečeme. Vmícháme játra a jazyk, zalijeme 100 ml vývaru a dusíme asi 15 minut. Vařené fleky smícháme s málem, 2/3 smetany s vejci, ochutíme. Do vymaštěné a strouhankou vysypané formy střídavě klademe vrstvu fleků a masové směsi, zakončíme fleky. V troubě pečeme asi 30 minut a zalijeme zbylou smetanou s vejci a dopečeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!