Flíčky s hlávkovým zelím recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g sádlo
0.5 hlávky zelí
400 g flíčky
podle chuti
cukr
sůl
kmín
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Flíčky uvaříme ve vroucí osolené vodě doměkka podle návodu na obalu. Uvařené flíčky scedíme, propláchneme studenou vodou a trochu promastíme.

  2. Zelí očistíme a nasekáme najemno. V kastrolu rozehřejeme sádlo a zelí osmahneme. Přidáme kmín a špetku pepře, podle chuti sůl, případně i cukr. Zelí podusíme. Flíčky promícháme s dušeným zelím.

  3. Flíčky s hlávkovým zelím podáváme nejlépe teplé. Můžeme je doplnit uzeninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!