Flambované vepřové karé recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

- - olej
- - sůl
2 ks cibule
250 ml smetana
- - rozmarýn
- - pepř mletý
2 ks jablka kyselá
700 g karé vepřové
4 lžíce calvados

Postup přípravy receptu

  1. Karé ořežeme a potom ho ze všech stran osolíme, opepříme a podle chuti ho obalíme v sušeném rozmarýnu. V pánvi karé na rozpáleném tuku ze všech stran opečeme, potom snížíme oheň a pak maso asi 15 minut opékáme. Vyjmeme ho a zabalíme do alobalu a necháme ho ve vyhřáté troubě (75 st.). Cibule pokrájíme na proužky, jablka na plátky. Na oleji cibuli a jablka orestujeme, nakonec osolíme a opepříme. Do pánve vložíme zpátky karé, pokapeme ho calvadosem a zapálíme a flambujeme. Plamen uhasíme smetanou, omáčku promícháme, necháme jednou vzkypět, osolíme, opepříme. Jednotlivé porce masa podáváme s kroketami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!