Flambované vepřové karé recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- - - olej - - sůl 2 ks cibule 250 ml smetana - - rozmarýn - - pepř mletý 2 ks jablka kyselá 700 g karé vepřové 4 lžíce calvados
Postup Flambované vepřové karé recept
Postup přípravy receptu
-
Karé ořežeme a potom ho ze všech stran osolíme, opepříme a podle chuti ho obalíme v sušeném rozmarýnu. V pánvi karé na rozpáleném tuku ze všech stran opečeme, potom snížíme oheň a pak maso asi 15 minut opékáme. Vyjmeme ho a zabalíme do alobalu a necháme ho ve vyhřáté troubě (75 st.). Cibule pokrájíme na proužky, jablka na plátky. Na oleji cibuli a jablka orestujeme, nakonec osolíme a opepříme. Do pánve vložíme zpátky karé, pokapeme ho calvadosem a zapálíme a flambujeme. Plamen uhasíme smetanou, omáčku promícháme, necháme jednou vzkypět, osolíme, opepříme. Jednotlivé porce masa podáváme s kroketami.