Filé z mořského okouna na čerstvém fenyklu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
olivový olej
1 ks čerstvý fenykl
mletý černý pepř
800 g filé z mořského okouna
příloha
30 g máslo
300 ml mléko
200 g pórek
čerstvý tymián
1 kg vařených brambor

Postup přípravy receptu

  1. Filé rozkrájíme na čtyři porce, do každé uděláme kapsu, osolíme a opepříme.

  2. Očištěný fenykl nakrájíme na dlouhé nudličky a vyplníme jím kapsy.

  3. Zbytek fenyklu vložíme i s filé na vymazaný pekáč a dáme zapéct. Pro zlepšení chuti můžeme podlít vínem.

  4. Jemně nakrájený pórek orestujeme na másle, přidáme čerstvý tymián a vmícháme do bramborové kaše, kterou jsme připravili běžným způsobem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!