Filé v zelenině recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

- - olej
- - sůl
- - petrželka
- - skořice
3 ks cibule
- - mouka hladká
3 ks mrkev
- - hřebíček
- - pepř mletý
200 ml vývar rybí
- - list bobkový
400 g filé rybí
200 ml pyré rajčatové

Postup přípravy receptu

  1. Filé nakrájíme na větší kousky, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Na oleji filé osmahneme z obou stran doměkka. Vyjmeme a narovnáme na mísu. Připravíme si zeleninovou omáčku: Mrkev nakrájíme na nudličky, cibuli nadrobno. Cibuli zesklovatíme na tuku, přidáme mrkev a opékáme asi 10 minut. Vmícháme rajčatové pyré, bobkový list, pepř, hřebíček, skořici. Nádobu přikryjeme a dusíme asi 20 minut. Omáčku trochu okyselíme, přilijeme rybí vývar a povaříme. Vmícháme petrželku, osolíme, osladíme a nalijeme na opečené kousky filé, ozdobíme cibulkou. Po vychladnutí dáme do ledničky a necháme rozležet.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!