Filé se slaninou a žampiony recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0.2 kg máslo
1 ks cibule
15 dkg žampiony
15 dkg anglická slanina
5 dkg strouhaný sýr
2 lžíce čerstvá petrželka
75 dkg rybí maso
podle chuti
sůl
vegeta
citronová šťáva
mletá sladká paprika
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. V pekáčku rozehřejeme máslo, plátky ryby, osolíme, opepříme, posypeme mletou paprikou, zakápneme citronem a vyskládáme do pekáčku. Rybu pokryjeme anglickou slaninou a na plátky pokrájenými hříbky nebo žampiony. Ty předem posypeme vegetou a na kousku másla a na cibulce krátce orestujeme.

  2. Filé se slaninou a žampiony dáme do rozehřáté trouby asi na 30 minut péct. Potom posypeme strouhaným sýrem s pokrájenou petrželkou a dopečeme.

  3. Filé se slaninou a žampiony podáváme se šťouchanými brambory s petrželkou a se zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!