Filé s pórkem a rajčátky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1000 g filé
500 g pórek
400 g cherry rajčátka
podle chuti
sůl
4 lžíce bylinky
drcený barevný pepř
na potření
4 lžíce máslo
podle potřeby
50 g máslo na vymazání
strouhanka na vysypání
na ozdobu
4 snítky kadeřavá petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Filé nakrájíme na kostky. Pórek očistíme a nakrájíme na silnější kolečka. Bylinky (tymián, mateřídouška, šalvěj) opláchneme, osušíme a nadrobno nasekáme.

  2. Část filé naskládáme do vymazaného a vysypaného pekáčku, posypeme bylinkami a zaskládáme částí osoleného pórku. Opět přijde vrstva filé, bylinek i pórku. Poslední vrstvu tvoří filé, které osolíme, opepříme a zaskládáme přepůlenými rajčátky.

  3. Pečeme přikryté v předehřáté troubě asi 30 minut na 200 °C. Pak pekáč odkryjeme a dopečeme dozlatova.

  4. Filé s pórkem a rajčátky na talíři přelijeme rozpuštěným máslem a ozdobíme několika lístky petrželky. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!