Filé po finsku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce olej
4 ks rajče
2 lžíce citronová šťáva
2 ks střední cibule
4 plátky rybí filé
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
podle potřeby
máslo
voda na podlití

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si zeleninu. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka, rajčata omyjeme, zbavíme stopek a nakrájíme na plátky.

  2. V pekáčku rozehřejeme olej, osmahneme v něm dorůžova nakrájenou cibuli, na ně vložíme osolené a opepřené filé, poklademe plátky rajčat a navrch

  3. ještě přidáme plátky másla.

  4. Filé nepatrně podlijeme vodou a pečeme v troubě za občasného přelévání vypečenou šťávou. Po 15 minutách zakapeme citronovou šťávou zředěnou vodou a ještě pak 10 minut dopečeme.

  5. Filé po finsku podáváme s bramborovou kaší nebo jinou přílohou dle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!