Fettuccine ála Monika recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

podle chuti
česnek
sůl
vegeta
citronová šťáva
tabasco
čerstvá bazalka
mletý černý pepř
podle potřeby
fettuccine
olivový olej
parmezán
jarní cibulka
rajčatové pyré
schwarzwaldská šunka

Postup přípravy receptu

  1. Těstoviny uvaříme al dente. Jarní cibulku oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a prolisujeme. Šunku nakrájíme na kousky. Parmazán nastrouháme na jemném struhadle.

  2. Na pánvi orestujeme cibuli s česnekem dozlatova a poté přidáme šunku, kterou opečeme podle chuti. Dále přidáme rajčatové pyré nebo kečup, provaříme a omáčku dochutíme podle chuti. Nakonec přidáme parmazán, který necháme v omáčce rozpustit.Hotovou omáčku servírujeme s uvařenými těstovinami na připravené talíře.

  3. Fettuccine ála Monika ozdobíme lístky čerstvé bazalky a podáváme na stůl jako chutný a lehký hlavní chod.

  4. Množství surovin přizpůsobíme počtu strávníků a vlastní chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!