Fettuccine ála Monika recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- podle chuti česnek sůl vegeta citronová šťáva tabasco čerstvá bazalka mletý černý pepř podle potřeby fettuccine olivový olej parmezán jarní cibulka rajčatové pyré schwarzwaldská šunka
Postup Fettuccine ála Monika recept
Postup přípravy receptu
-
Těstoviny uvaříme al dente. Jarní cibulku oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a prolisujeme. Šunku nakrájíme na kousky. Parmazán nastrouháme na jemném struhadle.
Na pánvi orestujeme cibuli s česnekem dozlatova a poté přidáme šunku, kterou opečeme podle chuti. Dále přidáme rajčatové pyré nebo kečup, provaříme a omáčku dochutíme podle chuti. Nakonec přidáme parmazán, který necháme v omáčce rozpustit.Hotovou omáčku servírujeme s uvařenými těstovinami na připravené talíře.
Fettuccine ála Monika ozdobíme lístky čerstvé bazalky a podáváme na stůl jako chutný a lehký hlavní chod.
Množství surovin přizpůsobíme počtu strávníků a vlastní chuti.