Fenykl zapečený s rajčaty recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks rajče
1 ks citron
2 ks fenykl
1 ks červená cibule
2 kostky zeleninový bujon
100 g sýr mozzarela
podle chuti
2 stroužky česnek
sůl
kmín
tymián
oregano
chilli koření
mletý černý pepř
podle potřeby
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Fenykl omyjeme, odstraníme pár prvních listů a odkrojíme stopky, které jsou nahoře. Pak jej nakrájíme na plátky.

  2. V hrnci přivedeme k varu vodu. Přidáme kolečka citronu a cibule, doplníme o zeleninový bujon. Není třeba šetřit. Do vroucí kořeněné vody vložíme plátky fenyklu a krátce je povaříme. Musí zůstat nedovařené.

  3. Nedovařená kolečka fenyklu naskládáme do pekáče, posypeme podle chuti kmínem, chilli kořením, tymiánem, lisovaným česnekem, oreganem, opepříme a případně osolíme. Pak přidáme i povařenou cibuli. Nakonec vše zakapeme olivovým olejem a dáme zapéct.

  4. Ke konci pečení přidáme nakrájená rajčata, zasypeme mozzarellou nebo jiným strouhaným sýrem.

  5. Zapečený fenykl s rajčaty servírujeme na předehřáté talíře a zdobíme sekanou petrželkou. Podáváme s čerstvým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!