Fazolový salát s uzeným masem recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
1 stroužek česnek
sůl
1 ks cibule
1 ks mrkev
1 ks bobkový list
50 ml olivový olej
50 ml olivový olej
1 lžička červený vinný ocet
čerstvá petrželka
mletý černý pepř
6 kuliček celý černý pepř
50 g ječné kroupy
1 plechovka sterilované červené fazole
250 g vařená uzená plec

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme zálivku. Stroužek česneku oloupeme, prolisujeme a promícháme s olejem a octem. Podle chuti osolíme, opepříme a necháme rozležet

  2. Uzené maso očistíme a uvaříme ve vodě spolu s bobkovým listem, černým pepřem, stroužkem česneku a cibulí. Měkké maso vyjmeme a nakrájíme na kostky. Ječné kroupy spaříme a uvaříme v uzeném vývaru doměkka. Potom je scedíme a necháme vychladnout. Červené konzervované fazole necháme okapat. Mrkev očistíme a nakrájíme na jemné nudličky

  3. Studené uzené maso promícháme s kroupami, fazolkami a nakrájenou mrkví. Přidáme usekanou petrželku a vše spojíme se zálivkou

  4. Fazolový salát s uzeným masem a kroupami podáváme studený a dobře odležený. Vhodnou přílohou je tmavé pečivo nebo česnekový toast.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!