Fazolový salát podle Petra recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

300 g sterilované červené fazole
podle chuti
2 stroužky česnek
olej
1 špetka sůl
0 ks cibule
kari koření
2 lžíce ostrý kečup
1 lžíce chilli omáčka
drcené chilli

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si jednu konzervu červených fazolí ve sladkokyselém nálevu (300 g) a polovinu cibule jemně pokrájíme.

  2. Nálev z fazolí odlijeme a fazole přendáme do misky. Přidáme pokrájenou cibuli, asi 2 lžíce ostrého kečupu s česnekem nebo bez česneku, potom musíme přidat 2 stroužky česneku, které rozdrtíme nebo prolisujeme. Dále přidáme drcené chilli, trochu kari koření, špetku soli, zakápneme olejem a asi lžící chilli omáčky. Fazolový salát promísíme, necháme vychladit a podáváme.

  3. Fazolový salát podle Petra podáváme podle chuti jako přílohu k různým pokrmům.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!